La Festa de la Ratafia

La Festa de la Ratafia té lloc el segon cap de setmana de novembre a Santa Coloma de Farners. És l’acte que obre la temporada de degustació de la ratafia i celebra l’arribada de la fred. Parades amb productes artesans i de proximitat, activitats relacionades amb el món de la ratafia, concerts, presentacions de nous productes i molts més actes que converteixen la capital de La Selva en epicentre de la ratafia.

La Festa de la Ratafia, iniciada el 1982, ha esdevingut un aparador nacional, i modestament internacional, on es mostra tot el que s’ha de saber d’aquest licor, on es fan presentacions i on s’innova. Al mateix temps, on tot un poble se sent identificat, s’involucra i se sent part, orgullosament, d’un projecte col•lectiu noble.

Va néixer com una festa petita que volia retre homenatge a aquest licor d’herbes i, any a any es va anar consolidant i creixent. Tot això ho ha fet possible una ciutat que vol participar de la Festa de la Ratafia i s’esforça per mantenir viva aquesta tradició. Una ciutat viva, amb un destacat teixit associatiu, amb famílies i persones individuals que troben el seu espai en aquesta festa que és molt participativa, popular, valorada i molt particular.

La ratafia camina cap a nous àmbits fins ara desconeguts i tots els colomencs i colomenques tenim una oportunitat al davant per treballar en els propers anys en projectes nous: pel Centre d’Interpretació de la Ratafia, pels camins de la Ratafia, per la Fira de les Herbes de la Ratafia… i d’altres que continuaran aflorant.

Voleu veure’n un tastet? Aquí teniu imatges de la 41a Festa de la Ratafia del 2022: