La maceració de la ratafia en directe

La natura en una garrafa

Un dels moments més interessants per observar la varietat de colors és quan, en el procés d’elaboració de la ratafia, barregem les plantes en el fons de la garrafa. Podem veure una simfonia de colors i olors que creen un mosaic únic, com una catifa de flors ordenada per l’atzar de la llei natural.

Quan hi afegim l’aiguardent els ingredients comencen a canviar de color i textura. Es produeix un dels moments més màgics i rics visualment parlant. Com si fossin dins una joguina tipus “bola de neu”, els ingredients entren en un nou espai i medi, on el temps pren una altra mesura, s’alenteix. Les fulles planegen a través d’un cel d’aiguardent verdós tenyit per les primeres gotes de les nous verdes. La llum aconsegueix amb treballs obrir-se pas entre icebergs de nous verda, raids de pètals i fulles, fins al més profund d’aquest nou oceà verd. I tot seguit es fa el silenci de la maceració, el retir màgic.

Utilitza !temperatura, !temps i !hora al xat de YouTube per conèixer l’estat actual de la maceració.