El Concurs de la Ratafia

El Concurs de la Ratafia, és el més antic de Catalunya, ha canviat molt des de la seva primera edició l’any 1982: de 70 ratafies participants en la primera edició s’ha passat a més de 200 actualment i dels tastets a la sala de plens de l’Ajuntament a la doble sessió de selecció a l’Hotel Pinxo.

Al llarg d’aquests anys s’han incorporat diferents experts en el jurat, entre ells Xavier Codina de Ratafia Russet; Àngel Portet de Ratafia els Raiers; Faustí Bosch de Ratafia Bosch; Antoni Roig de Ratafia de l’Empordà; Joan Pujades del Celler Mas la Caçadora; Anna Vicens, sommelier i divulgadora del vi; i Josep Roca del restaurant El Celler de Can Roca, entre molts d’altres.

Paral·lelament s’han incorporat diverses eines per facilitar i millorar la tria de les ratafies, com ara les actes amb el full de tast, un full de càlcul per valorar les puntuacions, adhesius per identificar cada una de les ratafies, etc.

La força d’aquest concurs es troba en la participació d’elaboradors casolans i en la satisfacció i prestigi que, al llarg de tants anys, dóna rebre un dels seus guardons.

LA PARTICIPACIÓ AL CONCURS

Poden participar-hi tots els elaboradors de ratafia casolana que ho desitgin. Cada concursant podrà presentar tantes classes de ratafia com vulgui. La quantitat mínima de ratafia és de ½ litre.

Accediu a les bases del concurs per conèixer el termini d’admissió de ratafies, els premis i quan es farà públic el veredicte.

Podeu veure l’ambient que es viu durant la reunió del jurat amb aquest vídeo: