Presentació en primícia del llibre de la mel de Fra Valentí

El popular caputxí ha escollit el Mercat de les Herbes per aquest llançament

Al LLIBRE DE LA MEL, setè títol de la Col·lecció l’Ermità, l’arxiver dels caputxins i reconegut estudiós de la cultura popular, Fra Valentí Serra de Manresa, ens apropa al món de les abelles i la mel alhora que ens presenta algunes de les pràctiques apícoles més tradicionals de la Catalunya rural i conventual. També ens parla de l’empremta cultural que l’apicultura ha deixat a la nostra societat a través de topònims, llinatges, símbols i expressions populars.

En aquest llibre hi trobem, a més, una descripció de les propietats de les principals plantes de la mel i els seus beneficis, i també alguns remeis pràctics.

QUÈ ESTÀ PASSANT AMB LES ABELLES?

Les abelles són uns insectes que no només són productors d’un dels nostres aliments més preuats i saludables, la mel, sinó que són garantia de vida: “Abelles per viure!”.

L’abella de la mel és un dels éssers vius més necessaris per a garantir la vida a la Terra ja que s’encarrega de la pol·linització de més de una tercera part dels aliments que consumim. Per això cal protegir-la de les amenaces que en l’actualitat representen factors com la contaminació, els pesticides i les espècies invasores, que estan provocant la seva disminució accelerada.

El llibre de la mel és la contribució d’Edicions Morera i Torrons i Mel Alemany a favor de la sensibilització de la protecció de les abelles. Un llibre que posa en valor aquests petits insectes tant per la important tasca que realitzen com per les múltiples propietats i aplicacions de l’aliment que elaboren: la mel.i aplicacions gastronòmiques.cada dia.

Presentació del llibre i tastet de tisana i mel

El dissabte a les 17:30h a la Casa de la Paraula Fra Valentí farà la presentació del llibre, en un original format de taller sobre les plantes de la mel. S’oferirà una tisana tradicional i degustació de Ratafia de l’Ermità.

A més, qui compri el llibre rebrà de regal un kit de 5 potets de diferents tipus de mel, amb tovalló i culleretes, per a poder fer un tast de la selecció de mels que proposa l’arxiver dels caputxins.