Dinar silvestre “viatge gastronòmic”

Diumenge 4 de maig. Dinar silvestre mitjançant un viatge gastronòmic que ens transportarà arreu de la geografia catalana i a la gastronomia de principis de segle XX però amb un toc de contemporaneïtat. Una experiència gastronòmica on s’utilitzen tant sols productes de temporada i proximitat, i on tindreu l’oportunitat comprovar com en són de bones moltes de les espècies silvestres que tenim a tocar de casa.

El Mercat de les Herbes de la Ratafia de Santa Coloma de Farners, organitzat per la Confraria Ratafia es celebra enguany els dies 4 i 5 de maig, i acull tot tipus d’activitats al voltant de les herbes de la ratafia. Una bona oportunitat per gaudir de la primavera i trobar-se amb altres persones d’arreu del país per compartir un cap de setmana de tallers, activitats, espectacles culturals i concerts musicals.

Tradició i cultura que ens apropa el plaer al paladar

Una fulla de llorer a l’arròs, romaní a la carn, un polsim de canyella a la taronja. Tradició i cultura que ens apropa el plaer al paladar, sabors de casa nostra que ens obren un ventall de noves possibilitats a la cuina. El 4 i 5 de maig el Mercat de les Herbes de la Ratafia de Santa Coloma de Farners t’ofereix l’oportunitat d’aprendre, conèixer, tocar, olorar, mesclar i tastar l’ús de les herbes a la cuina. En aquest post volem destacar algunes de les activitats programades al llarg d’aquests dos dies que et permetran gaudir de la gastronomia amb amics, la parella o amb tota la família.

Per aprendre i tocar podràs participar al taller Taller familiar “Fem una focaccia d’herbes amb els més menuts”, amb Joaquim Manco, de la Pastisseria la Gasela (diumenge 17:30h).

També us recomanem el taller i tast de cuina d’elaboració d’aperitius amb herbes aromàtiques amb Laia Farré, de La Cuina de na Laia.

I si voleu fer un dinar popular a través d’un “Viatge Gastronòmic a Pagès” guiat per Eixarcolant, veniu el diumenge a les 14h a la plaça Farners. Us oferirem un àpat saludable i sorprenent per redescobrir la cuina de principi del s. XX. El dinar val 10 €, i la compra de tiquets a www.eixarcolant.cat i i a la parada de la Confraria de la Ratafia el mateix diumenge.

Finalment, no us deixeu perdre el tast musicat “els 5 sentits de la ratafia”. És un espectacle que combina música, degustació i literatura a través de la música folk de Dispoti i amb el guiatge de La Sobirana. No badeu, que té places limitades; preu 8 €. Inscripcions a www.lasobirana.cat